De wijnbouw in Zuid-Afrika is van oudsher volledig geconcentreerd in de Kaapprovincie. De reden daarvoor is simpel: in de rest van het land is het veel te warm. Lange tijd bestond de productie uit versterkte zoete wijnen, port en sjerrie, en uit basiswijnen voor distillatie. Wijnen met raffinement waren zo goed als onbekend. Mede door die toelevering aan distilleerderijen is de aanplant nog altijd in meerderheid wit. En dat terwijl internationaal juist rode wijnen gevraagd zijn. 

Aangenaam klimaat
De Kaapprovincie kent een voor Afrikaanse verhoudingen opvallend mild klimaat. Weliswaar met veel zon, maar nooit verschroeiend warm. Dat komt omdat zowel de Atlantische als de Indische Oceaan verkoelend werken. Hoe dichter bij de kust, des te groter dit effect. Alle gebieden voor kwaliteitswijnen liggen daarom op korte afstand van de oceanen, in een boog rond Kaapstad. Irrigatie is in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden een algemeen verschijnsel; enkele hoog gelegen, koele mountain vineyards vormen de uitzondering op de regel.
In geologisch opzicht is de Kaap bijzonder gevarieerd, zij het niet overal even ideaal voor wijnbouw. Om toch goede wijnen - lees: wijnen met een goede zuurgraad - te kunnen produceren moet men de bodem vaak een handje helpen door kalk aan te brengen.

Wijngebieden.

Paarl
Paarl en de nabij gelegen 'ward' Wellington liggen nog verder het binnenland in dan Stellenbosch, maar niet meer dan ongeveer 60 km van Kaapstad. Paarl is het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Bijna 20% van de wijngaarden van Zuid-Afrika ligt op dit grondgebied.

Robertson
Op minder dan twee uur rijden vanaf Kaapstad ligt de Robertson Wine Valley, bekend om zijn kampioenspaarden, excellente wijnen en rijkdom aan rozen, vandaar de omschrijving "dal van wijn en rozen".

Stellenbosch
Ligt in het hart van de wijngebieden. Stellenbosch is het bekendste en landschappelijk mooiste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika, met de meeste topdomeinen en wordt omgeven door bergen (Helderberg en Simonsberg) en wijngaarden in elke richting.

Worcester.
In volume de grootste wijnstreek van Zuid-Afrika. Deze streek, ten oosten van Paarl, levert een vijfde van Zuid-Afrika´s totale druivenproductie. Worcester is een ward van de Breederiver Valley Region.

Sorteer op
 • Buitenzorg Chenin Blanc:
  Buitenzorg Chenin Blanc:

  BUITENZORG CHENIN BLANC:Buitenzorg Chenin Blanc is een witte wijn afkomstig uit Zuid_Afrika, gemaakt van de Chenin Blanc en Sauvignon blanc druif. Deze wijn heeft een volle maar ook zacht droge, exotische fruitige smaak met zoete…

  € 5,95
 • Buitenzorg Merlot Cabernet Sauvignon
  Buitenzorg Merlot Cabernet Sauvignon

  BUITENZORG MERLOT CABERNET SAUVIGNON:Buitenzorg Merlot Cabernet Sauvignon is een rode wijn gemaakt van merlot en cabernet sauvignon druiven en heeft een erg lekkere volle en fruitige smaak met een vriendelijke afdronk. Aroma´s…

  € 5,95
 • Buitenzorg Pinotage Rosé
  Buitenzorg Pinotage Rosé

  BUITENZORG PINOTAGE ROSé:Buitenzorg Pinotage Rose is een heerlijke rosé wijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Hij word gemaakt van de Pinotage druif waardoor hij een frisse, sprankelende en fruitige smaak verkrijgt met een lichte…

  € 5,95
 • Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch shiraz
  Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch shiraz

  Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch shiraz:

  Wijngaard & kelder

  Druivensoort(en) :Shiraz (100%)
  Rijping van de wijn: 6 maanden op gebruikte eikenhouten Franse vatenServeren en Proeven

  Proefnotities: Rijke geur van zwarte…

  € 8,95
 • Simonsig Chenin Blanc
  Simonsig Chenin Blanc

  Simonsig Chenin Blanc:

  Stellenbosch, Zuid-Afrika

  KLIMAAT & TERROIR:
  Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.VINIFICATIE:
  De druiven worden volledig…

  € 8,95
 • Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch chardonnay
  Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch chardonnay

  Klein Friesland 'Vineyard' WO Stellenbosch chardonnay:

  Wijngaard & kelder

  Druivensoort(en) :
  ChardonnayServeren en Proeven

  Proefnotities:
  Rijke geur met rijp fruit en iets citrus ondersteund in de smaak met zachte zuren en…

  € 9,95
 • Mooiplaas Classic Chenin Blanc
  Mooiplaas Classic Chenin Blanc

  Mooiplaas Classic Chenin Blanc:

  Over deze wijn

  De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van oude bush vines (losstaande, laaggesnoeide wijnstokken), uit de slechts 2 ha grote Houmoed wijngaard. Vanuit deze wijngaard, gelegen op…

  € 11,95
 • Benguela Cove Estate Chardonnay
  Benguela Cove Estate Chardonnay

  Benguela Cove Estate Chardonnay:

  Over deze wijn

  Afkomstig van twee aangrenzende percelen op het westen, met een bodem van verweerde schalie met een zeer hoog kalkgehalte.

  De helft van de most onderging een hyper-oxidatie, de…

  € 14,95
 • Mooiplaas Classic Merlot-Cabernet
  Mooiplaas Classic Merlot-Cabernet

  Mooiplaas Classic Merlot Cabernet:Over deze wijnEen blend van twee iconische Bordeaux variëteiten. De merlot brengt fruit en elegantie, terwijl de cabernet franc zorgt voor een heerlijke kruidigheid en structuur. De merlot en…

  € 15,95
 • Mooiplaas Classis Cabernet Sauvignon
  Mooiplaas Classis Cabernet Sauvignon

  Mooiplaas Classis Cabernet Sauvignon:

  Over deze wijn

  Als de druiven binnenkomen in de wijnkelder, worden ze eerst 7 dagen in afgesloten vaten gedaan bij een temperatuur van 20 - 25 graden Celsius. Elke 2 uur wordt het druivensap…

  € 15,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 SLIJTERIJ WIJNHANDEL KUIJPERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.