Australische whisky is whisky geproduceerd in Australië . Als aan het einde van 2017 zijn er meer dan 120 beursgenoteerde distilleerderijen in Australië met 31 van deze in Tasmanië.

De grootste concentratie van whiskystokerijen Australië is te vinden op het eiland staat van Tasmanië . Deze distilleerderijen zijn beter in andere delen van de wereld bekender dan in hun eigen land. Ze zijn allemaal zeer kleine producenten - in vergelijking met andere delen van de wereld.

In 2014 waren er negen whiskystokerijen in Tasmanië en sindsdien een boom in binnen Tasmanie landelijke destilleren gezien het aantal distilleerderijen Tasmanige groeien tot 31 met meer gepland komende jaren. In 2014, Sullivans Cove Distillery Franse Oak Cask (vernoemd naar Sullivans Cove ) kreeg de World Whisky Award voor 's werelds beste single malt whisky. Het was de eerste keer dat een distilleerderij buiten Schotland of Japan had de award gewonnen.

Andere bekende distilleerderijen in Tasmanië zijn Lark , Nant, Hellyers Road, McHenry, en Overeem. Lark, opgericht in 1992, is de oudste distilleerderij in de staat, en Sullivans Cove, opgericht in 1994, is de tweede oudste.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 SLIJTERIJ WIJNHANDEL KUIJPERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.