Canadese whisky

Canada had ooit een bloeiende whisky-industrie met veel kleine distilleerderijen. Toen de Canadese overheid in de tweede helft van de 19e eeuw hoge belastingen ging heffen, konden alleen de grote distilleerderijen overleven. Ook werd het maken van whisky erg streng gereguleerd.Als grondstof gebruikten de distilleerders (die vaak van Schotse afkomst waren) meestal rogge. Rogge is een graansoort die in het Canadese klimaat goed gedijt. Nog steeds wordt Canadese whisky rye (rogge) genoemd, zelfs als die whisky geen rogge bevat, maar andere granen. De meeste Canadese whisky's die nu nog op de markt zijn, zijn blends, gebaseerd op whisky gemaakt uit maïs. Het wordt toegestaan om tot 9,09% andere dranken toe te voegen om de gewenste smaak te verkrijgen. Dit kan van alles zijn, van rum tot cognac.

Net als Scotch moet de whisky rijpen in oude bourbon- of sherryvaten. De minimale rijpingsduur is 3 jaar, maar de meeste Canadese whisky’s hebben 6 tot 8 jaar gerijpt. De meeste Canadese whisky’s zijn blends die vrij zacht van smaak zijn.

Enkele bekende merken zijn:

• Seagram’s
• Canadian Club
• Black Velvet

canadesewhisky.jpg

  • SEAGRAM'S VO 70 cl
    SEAGRAM'S VO 70 cl

    SEAGRAM'S VO 70 CL:

    Seagram's is een licht zoete Canadese whisky met een gouden gloed: puur,met ijs of in mixen te drinken!

    Seagram's 100cl is een aangename en zeer toegankelijke blend. Hij heeft prachtige toetsen van vanille en…

    € 19,95
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.