Cambeltown Whisky

In het zuidwesten van Schotland, op het schiereiland Mull of Kintyre, vinden we de Campbeltown whisky regio. Campbeltown is het enige stadje in dit gebied. Het afgelegen schiereiland was ooit een paradijs voor illegale whiskystokers. In de 19e eeuw werd het, met een overvloed aan lokale gerst, turf en een eigen steenkolenmijn, een van de eerste centra van de whisky-industrie.
De whisky’s uit Campbeltown zijn, in tegenstelling tot veel andere Lowland whisky’s, single malt whisky’s. Ze zijn behoorlijk vol en pittig van smaak. Door de nabijheid van de zee bezitten ze een opvallend zilt karakter. Een bijzondere Campbeltown whisky is Springbank. De onafhankelijke Springbank distilleerderij (sinds 1828) is het oudste whiskyproducerende familiebedrijf van het eiland. De whisky’s van Springbank worden al generaties lang handgemaakt volgens oude traditionele productiewijzen.

Enkele whisky’s uit Campbeltown:
Glen Scotia
Glengyle
Springbank

Sorteer op
  • GLEN SCOTIA DOUBLE CASK
    GLEN SCOTIA DOUBLE CASK

    GLEN SCOTIA DOUBLE CASK:De Double Cask van Glen Scotia heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1832. De single malt heeft gerijpt in de beste first fill bourbon vaten en vervolgens ook nog in prachtige Pedro Ximenez sherry…

    € 42,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 SLIJTERIJ WIJNHANDEL KUIJPERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.