SpeyburnSpeyburn.

De single malt whisky’s van Speyburn bevatten de klassieke smaak van de Speyside. 120 jaar na het distilleren van de 1e druppel is Speyburn meer dan alleen maar een whisky. Het zijn karaktervolle single malts, inspirerend voor zowel de beginnende whiskydrinker als de doorgewinterde whiskyliefhebber.

 

In het hart van de Speyside

In zijn zoektocht naar een geschikte locatie voor een distilleerderij ontdekte John Hopkins de Granty Burn. Het kraakheldere en pure water van de Granty Burn dat stroomt door een smalle, door dichtbeboste heuvels omgeven vallei gaf de doorslag. Hier in het hart van de Speyside, enkele kilometers ten noorden van het plaatsje Rothes moest zijn distilleerderij gebouwd worden.

Charles C. Doig

Dit was het begin van een enorme uitdaging. Door het smalle en steile dal was er zeer weinig ruimte om te bouwen. Daarom riep John Hopkins de hulp in van Charles C. Doig. Hij ontwierp in totaal 56 distilleerderijen in Schotland, waaronder bijvoorbeeld de Old Pulteney Distillery in Wick.

Door het ruimtegebrek besloot men een geheel nieuw ontwerp te maken en in de hoogte te bouwen. De Speyburn distilleerderij telt daardoor maar liefst drie verdiepingen met gelaagde droogvloeren voor het mouten van de gerst.

Het dak is in pagodestijl en reikt tot de toppen van de bomen die rondom de distilleerderij staan. Het door Doig ontworpen design zorgde voor een zeer gelijkmatige luchtstroom om het gerst te drogen. Dit zou later het symbool worden van de traditionele wijze van mouten; 'floor malting'.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

Sorteer op
 • SPEYBURN 10 YEARS SINGLE MALT 70Cl
  SPEYBURN 10 YEARS SINGLE MALT 70Cl

  SPEYBURN 10 YEARS SINGLE MALT 70Cl:

  De Speyburn 10 jaar oud is een klassiek voorbeeld van een Speyside single malt whisky. Voor deze whisky zijn zowel Bourbon als Sherry vaten gebruikt om te rijpen en zo de juiste smaakbalans te…

  € 29,95
 • SPEYBURN 15 YEARS 70CL
  SPEYBURN 15 YEARS 70CL

  SPEYBURN 15 YEARS 70CL:Over dit product

  Voor maar liefst 15 jaar hebben de vaten whisky in de schitterende omgeving van de Speyside distilleerderij mogen doorbrengen voordat de whisky uit oude Sherry en Bourbon vaten samen…

  € 54,95
 • SPEYBURN 18 YEARS SINGLE MALT 70CL
  SPEYBURN 18 YEARS SINGLE MALT 70CL

  SPEYBURN 18 YEARS SINGLE MALT 70CL:Over dit productDeze schitterende single malt heeft maar liefst 18 jaar mogen rijpen op Amerikaanse en Spaanse eiken vaten. Na deze achttien jaar en het zorgvuldig samenstellen van deze whisky…

  € 84,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2022 SLIJTERIJ WIJNHANDEL KUIJPERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.