Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Benguela Cove Estate Chardonnay

€ 14,95 (inclusief btw)
Aantal

Benguela Cove Estate Chardonnay:

Over deze wijn

Afkomstig van twee aangrenzende percelen op het westen, met een bodem van verweerde schalie met een zeer hoog kalkgehalte.

De helft van de most onderging een hyper-oxidatie, de andere helft bleef juist volledig vrij van contact met zuurstof tot aan het begin van de vergisting. De jonge wijn verbleef de gehele rijpingsperiode op de fijne ‘lie’ voor een ronder mondgevoel. Daarom onderging ook 20% van de jonge wijn een appel-melkzure vergisting.

Licht goudgeel van kleur.

In de geur een onweerstaanbaar palet van aroma’s als geroosterde amandelen, vuursteen, sinaasappelbloesem en gedroogde perzik dat doorzet in de smaak.

De stevige zuren geven tegenwicht en de romigheid vult de mond, met op de afdronk citrusrasp, grapefruit en een vleugje noga. De mineraliteit verluchtigt het romige mondgevoel en geeft er structuur aan, uitmondend in een frisse, zuivere afdronk.

Deze zeer karaktervolle wijn kan het best omschreven worden als verfijnd complex.

Over het wijnhuis Benguela Cove

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.

Land van herkomst:Zuid-Afrika

Druiven:Chardonnay

Appellation:Walker Bay

Alcohol:13.5

Smaak:Droog

Wijnhuis:Benguela Cove

Jaargang:2020

Serveertemperatuur:10⁰-12⁰C

Houtlagering10 maanden, w.v. 50 % op nieuw Frans eikenhout

Gerechten:Vleesgerechten, gnocchi met blauwschimmel kaas, sterke harde kazen, slakken.

 

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.