Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Piedemonte "Cuatro Tierras"

€ 7,95 (inclusief btw)

Bodegas Piedemonte 'Cuatro Tierras' DO Navarra Crianza:

Wijninformatie :
Bodegas Piedemonte 'Cuatro Tierras' DO Navarra Crianza Wijngaard & kelder

Druivensoort(en):
Tempranillo, merlot, cabernet sauvignon.

Serveren en Proeven:
Proefnotities In de geur een fruitige impressie van bosbessen, morellen met daarnaast iets vanille door de houtrijping. In de smaak komt dit terug maar nu aangevuld met specerijen, gedroogde pruimen en een fluwelen afdronk.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, stoofgerechten en harde kazen.

Serveertemperatuur:
16-18° C.

Achtergrond:
Gebied Navarra Over de streek Het gebied Navarra ligt tussen de Pyreneeën en Ribera de Navarra, in het oosten de berg Ujué en in het westen de heuvels langs de Cidacos rivier. Het klimaat is continentaal Mediterraan, dit geeft warme droge zomers met koude winters. Over het wijnhuis Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zône 'Piedemonte de Tafalla - Olite' waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen. De moderne kelders hebben een opslagcapacitieit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde rvs vaten, daarnaast heeft men de beschikking over 4000 eikenhouten vaten.

Bijzonderheden:
De naam ‘La Garra’ komt van de Spaanse uitdrukking ‘Tener garra’ wat letterlijk betekent ‘het hebben van een klauw’. Deze uitdrukking wordt gebruikt als ondanks barre omstandigheden toch een voortreffelijk resultaat is behaald. Vaak gesymboliseerd door de klauw van een roofdier. 

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.