Glengoyne 12 Yrs Malt

€ 39,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Glengoyne 12 Yrs Malt:

OMSCHRIJVING

De neus van Glengoyne 12 year old is levendig, met citroenschil en een vleug kokos. Op de tong komen daar appel, toffee, honing en wat kaneel bij. Merkbaar anders dan de Glengoyne 12 year old cask strenght - de Glengoyne 12 year old single malt is zachter en minder kruidig.

De Glengoyne 12 year old, niet te verwarren met de Glengoyne 12 Year old Cask strenght, maakt sind oktober 2009 deel uit van het kernassortiment van Glengoyne. Algemeen directeur lain Weit zegt: 'De 12 year old is een welkome toevoeging aan ons kernassortiment. Het besluit om de 12 year old te introduceren was .. een reactie op de internationale vraag, met name uit West-Europa, waar onze klanten een hoogwaardige whisky willen die tussen de Glengoyne 10 en 12 year old inzit'. Volgens assistent-blender John Glas is de Glengoyne 12 year old de enige whisky die is gemaakt met onder andere spirit uit first-fill bourbonvaten. De meeste vaten die voor de 12 Year old zijn gebruikt, zijn Amerikaanse en Europese refill vaten, maar ten minste 20% zijn first-fill sherryvaten en nog een 20% bestaat uit first-fill bourbonvaten. Dit is de eerste keer dat Glengoyne first-fill bourbonvaten heeft gebruikt voor een whisky in het kernassortimen. De first-fill bourbonvaten geven vanille en eiken tonen af, en het Amerikaanse eiken zorgt voor een stevig mond gevoel. De Glengoyne 12 year old is veel meer dan de 10 year old met twee jaar extra rijping. De andere vaten die zijn gebruikt, in combinatie met de extra twee jaar in eikenhout, hebben geresulteerd in een unieke expressie met een eigen karakter. De 12 year old is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar Iam Macleod Distillers, de eigenaar van het merk Glengoyne, heeft plannen om hem te exporteren naar meer dan zestig markten wereldwijd.

ZICHT/KLEUR
Goud.

GEUR
Een droog, fruitig aroma van vroege herfstappels en peren subtiel versterkt door de zoete tonen van vanille, munt en toffee.

SMAAK
Uitzonderlijk zacht en romig met een vleugje nootmuskaat, gecombineerd met het frisse van herfstfruit.

AFDRONK
De afdronk is lang, zacht en verwarmend.

GERECHT/COCKTAIL
Perfect na een goed diner of bij een klein hapje als een garnalencocktail.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.