Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Vorige Artikel 1 van 14 Volgende

Faustino VII rood.

€ 7,95 (inclusief btw)

Faustino VII rood 2019:

Faustino is een fenomeen in de Spaanse wijnwereld met toonaangevende wijnen in omvang, kwaliteit en diversiteit. De eerste wijnen van dit gerenommeerde Rioja huis werden geproduceerd in 1861 en in de loop van de jaren werd het familiebedrijf gedwongen tot diverse uitbreidingen, wegens doorslaand succes in Spanje en ver over de grenzen. Meer kelders, meer vaten en uiteraard meer wijngaarden.
 
Faustino bezit ruim 800 hectare wijngaard en heeft het complete productieproces in eigen hand. De wijngaarden zijn gelegen in de beste delen van Rioja Alavesa en sinds kort is Faustino ook in La Mancha, Ribera del Duero en Navarra actief.

Smaakomschrijving

Het aroma is zeer karakteristiek van deze Faustino VII: op een prachtige wijze combineert de ‘vanille’, afkomstig van het eikenhout, met de onstuimige frisse fruitigheid die de wijn dankt aan de hoge kwaliteit druiven die werden gebruikt. Voor een “gewone” Rioja heeft deze wijn een opvallend goede structuur; heerlijk geurig, vol van smaak, compleet en uiterst aangenaam om te drinken.

ZICHT/KLEUR
Een heldere fonkelende rode wijn, met een lichtpaarse rand.

GEUR
Een zeer karakteristiek aroma van vanille met opvallende fruittonen.

SMAAK
Vol van smaak waarbij de fruittonen samen met vanille duidelijk blijven hangen.

AFDRONK
Mooi vol en middellang.

GERECHT
Zeer geschikt om zo te drinken en goed te combineren bij lichte vlees- of kipgerechten.
Omelet,paddestoelen en belegen kazen.

 

 

 

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.