Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

La Tordera Spumante Extra Dry 'Jelmas'

€ 9,95 (inclusief btw)
Aantal

La Tordera Spumante Extra Dry 'Jelmas':

Veneto, Italië

KLIMAAT & TERROIR
Aan de oevers van de Piave rivier is het klimaat zacht en licht vochtig. Hier staan de chardonnay musquè (een aromatische muscat-achtige kloon) en de pinot grigio aangeplant. De bodems bestaan uit zand en kiezel.

VINIFICATIE
De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks. Voor meer aromatische expressie wordt micro-oxygenatie toegepast. Vanwege het relatief lage percentage glera is de wijn niet gekwalificeerd als DOC Prosecco.

DRUIVEN
glera, chardonnay, pinot grigio

ALCOHOL PERCENTAGE
11,50%

GEUR & SMAAK
Fris en opwekkend met de geur van ananas en rijpe appel. De smaak is toegankelijk en sappig.

SERVEERSUGGESTIE
Uitstekend aperitief. Culinair inzetbaar bij pittige gerechten zoals gemarineerde scampi, bruschetta met pittige garnalen of pulpo picante. Ook lekker in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken.

WEETJE
De naam Jelmas is een acroniem van de namen van de kinderen (Joseph, Elisa, Luca, Marica en Anna) die worden gezien als de toekomstige generatie van La Tordera.

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.