
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmakenGrey Rock Hawke's Bay Pinot Noir.
|
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Rijke geur van kersen, bessen maar ook wat kruiden. De smaak is rond en zacht met milde zuren en een fluwelige afdronk. |
Serveer suggesties: | Als aperitief, bij pizza en pasta, diverse vleeswaren en traditioneel bij eendenborst. |
Serveer temperatuur: | 14-16°C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 5-6 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | Pinot noir |
Oppervlakte wijngaard: | 77 |
Bodem samenstelling: | Slib over gravel en klei |
Opbrengst per ha.: | 46 |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Het wijnland Nieuw Zeeland is nog maar een jong broekie. Net als de meeste Nieuw Zeelandse wineries is ook Greyrock aan het eind van de vorige eeuw pas gesticht. Daarentegen zijn de veel oudere bedrijven uit de rest van de wereld jaloers op de Nieuw Zeelanders. Want zij zijn juist gezegend met bijna perfecte omstandigheden om unieke kwaliteitswijnen te maken. Door de gematigde temperatuur heeft het een extreem lang groei seizoen, wat de complexiteit van de wijn in de hand werkt. Elk hoekje wijngaard heeft weer een bijzondere bodem samenstelling en zorgt voor een enorme diversiteit. Maar bovenal hebben de Nieuw Zeelanders zich in korte tijd de meest moderne vinificatie technieken eigen gemaakt en zij gelden nu als topwijnmakers in de wereld. |
Streek: | Hawke's Bay is het op één na grootste wijngebied van Nieuw Zeeland en het ligt op het Noordereiland. Het klimaat is mild en vooral de rode druivensoorten voelen zich hier thuis. De bodem is gevarieerd maar met vooral zand, leem en bedekt met kiezels. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Cairn Coghill |
Vinificatie / termijn: | Temperatuur gecontroleerde vinificatie |
Malolactische vergisting: | Ja, 100% |
Rijping / termijn: | 6 maanden op rvs |