Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Tomintoul Tlàth

€ 34,95 (inclusief btw)
Aantal

Tomintoul Tlàth:

Tlàth, uitgesproken als “tlah” betekent in het Gaelic: lieflijk, zacht. Deze omschrijving sluit goed aan bij de slogan “the gentle dram” die Tomintoul gebruikt voor zijn whisky’s. Tomintoul Tlàth is het resultaat van een uiterst zorgvuldige selectie van individuele vaten. Deze gekozen selectie bestaat uit whisky’s van verschillende leeftijden die gerijpt zijn in premium Amerikaanse eiken bourbon vaten. Het resultaat van dit schitterende experiment is de Tomintoul Tlàth geworden.

 

Omschrijving

Tlàth, uitgesproken als "tlah" betekent in het Gaelic: lieflijk, zacht. Deze omschrijving sluit goed aan bij de slogan "the gentle dram" die Tomintoul gebruikt voor zijn whisky's. 

Tomintoul Tlàth is het resultaat van een uiterst zorgvuldige selectie van individuele vaten. Deze handmatig gekozen selectie bestaat uit whisky's van verschillende leeftijden die gerijpt zijn in premium Amerikaanse eiken bourbon vaten. 

Tomintoul heeft geëxperimenteerd met verschillende types vaten en smaakstijlen, het resultaat is deze schitterende Tomintoul "Tlàth" geworden. 

PROEFNOTITIES: 

Kleur: Goudkleurig stro. 
Neus: Typisch Speyside. Licht, een beetje zoete toffee en vanille, hints van munt en citrusschillen. 
Smaak: Licht en romig. Op de tong, witte peper en een eikenachtige kruidigheid, met op de achtergrond lagen met geroosterde vanille en nootmuskaat. 
Finish: Kruidig, met tonen van zandkoekjes en verse munt.

Gerecht: Lekker bij zoete desserts.

 

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.