Gomila Exclusive Muscat - Ottonel Sparkling Demi-Sec Slovenië, Ljutomer-Ormoz, Ljutomer - Ormoz - Podrajve

€ 16,75 (inclusief 21% btw)
Aantal

De Gomila Vineyards zijn de beste wijngaarden van het wijnbedrijf Gomila. Ze zijn gelegen in het noord oosten van Slovenië, 280 meter boven de zeespiegel waar het koele klimaat uitstekende condities geeft voor 20 ha van topkwaliteit druiven. Tijden het rijpen van de druiven is de dagelijkse temperatuur tussen 25-30 graden Celsius. Tijdens de nachten zijn de temperaturen lager dan 15 graden. De Muscat Ottonel is geplant in een bodem die voornamelijk bestaat uit klei en wat zand en zandsteen.

Druivensoort(en)
100% Muscat Ottonel.

Vinificatie
Alle druiven zijn handgeplukt om te voorkomen dat er beschadiging optreedt, wat als gevolg kan hebben dat de druif aan kwaliteit verliest. De druiven worden meteen geperst. Na het persen wordt het sap gekoeld tot tien graden. Fermentatie start 24 tot 72 uur later in stalen tanks met gecontroleerde temperaturen tussen de 12-15 graden. Gedurende het proces wordt zuurstof verminderd om oxidatie te voorkomen. Op deze manier worden de aroma’s het beste bewaard.

Proefnotities
De Muscat Ottonel druif heeft een typisch Muscat boeket met verfrissende kruiden in de smaak. Zijn volle aroma en toegankelijkheid maken de wijn niet té zoet en sprankelend, zeer geschikt voor speciale gelegenheden.

Eten & Drinken
Deze Muscat is een uitstekend aperitief en gaat tevens mooi samen met zoete desserts zoals aardbeien en ijs. Heerlijk ook bij oosterse hapjes!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.